maanantai 31. toukokuuta 2010

Pihalta


Kuvia viimeisten kolmen viikon ajalta Hullunkaupan pihalta. Eivät missään järjestyksessä.

Pihaa on siis 2000 neliötä. Siinä on aikoinaan ollut myös nahkaverstas ja toinenkin asuintalo. Toinen talo on purettu niinkin myöhään kuin 2001. Se oli kadun suuntaisesti,kuten Hullunkauppakin.
Nyt on ollut mukavaa seurata,mitä mistäkin putkahtaa. Oma kokemukseni kasvienhoidosta on ennen tätä ollut pelargonien kasvattamista parvekkeella. Pitäähän niitä olla nytkin!





Tytä86n kanssa istutettiin tulppaani- ja helmililjasipuleita syksyllä tähän talonperustuksiin. Tulppaanit eivät nousseet.






Elämää monessa muodossa. Linnut tekivät pesää ja mehiläiset surisivat. Oravakin oli leppynyt syksystä,kun tunkeuduimme hänen reviirilleen.











Tässä on ns.paskalaani. Nahkaverstaan raunioille on aikojen saatossa heitelty roskia ja jätettä. Mitähän sille tekisi?














Lautapinon takaa häämöttää Miehen edellinen impulssiostos,Lontoon taksi. Sillä ei kyllä ole nyt ajeltu kuin vappuna. Hilpeyttä herätti tälläkin puolella maata.
















Vanhoista kukkapenkeistä putkahti esille tulppaaneja ja narsisseja,jotka eivät enää kuki. Kielonmokomat taitavat kukkia juuri nyt,kun olemme kotiviikonlopulla.


















































Oi autuutta!


Nyt on alakerran huoneiden pinnat käyty läpi! Keskihuone eli entinen kenkäkauppa on tuleva ruoka- ja olohuone. Verhot pohdituttavat. Pitäisi löytää sellaiset,joilla voin peittää einiinkauniin oven. Välihuoneesta otetussa kuvassa näkyy lattioiden kaltevuus erinomaisesti.
Kaakeliuunin ympäristö on vielä maalamatta. Samoin toisella seinällä oleva muuri odottaa päätöstäni. Kaakeleita vai maalia...




Rikollista repimistä


Olen aina kunnioittanut kirjoja ja lehtiä, enkä ole kyennyt niitä repimään. Nyt tein poikkeuksen. Ostin tarkoituksella kierrätyskeskuksesta 1950-luvun kasviokirjan revittäväksi. Seinällä näkyy tulos 12 tauluna. Talosta löytyneistä tapetin riekaleista ja jo ennestään rikkinäisestä Suomen Kuvalehdestä tein kollaasin. Liitin siihen myös lähetyslapun,jossa mainitaan puhelinnumeroksi 55.




Keittiö

Keittiö alkaa valmistua. Kunhan sähkö- ja putkimies ovat käyneet,niin päästään asuttamaan uutta keittiötä. Ja kyllä olen sitä odottanutkin! Tietenkin tuleva keittiö on koneistetumpi kuin edellinen,mutta ennen kaikkea viihtyisämpi ja valoisampi. Muutama juttu jää tehtäväksi juhannuksen jälkeen,kuten nämä kiinteiden kaappien sisätilat. Luulin selviäväni pelkällä pesulla,mutta tarvitaan suurempaa remppaa. Nyt alkaa alakerran sisustaminen ja juhannuksena juhlitaan Miehen viiskymppisiä. Kuten myös heinäkuussa ja elokuussa...
Altaan ostossa valtasi hetkellinen suuruudenhulluus. Ikean suurin Domsjö-allas on ISO. Mietin myös,kuinka mahtaa posliiniallas kestää? Sen aika ja käyttö näyttää.
Kävin Poika89n kanssa Tallinnassa hankintamatkalla liittyen em. synttäreihin. Ehdittiin hieman kierrellä muitakin kauppoja. Sinisävyiset naulakot ja koukut ovat Tallinnan maailmankaupasta. Kaapissa oleva laatikko on Suomen pankin markkalaatikko vuodelta 1963. Ostin niitä viime syksynä kolme. Palvelevat nyt keittiössä jonkin aikaa.
Mies sai maalattua muutamia hyllyjä entisestä kenkäkaupasta ja ne saadaan varmaan seuraavana Hullunkauppaviikonloppuna paikoilleen. Siis keittiöön avohyllyiksi.















maanantai 24. toukokuuta 2010

Ja miehet rats...ei vaan ahertaa!



Tukalan kuuma lauantai vierähti Miehen Talvisotaryhmällä (osalla siitä) kootessa meille alakertaan keittiötä ja paneloidessa kenkäkauppaa.


Ikean ohjeet eivät aina ole yksinkertaisia.Eikä kalusteiden sovittaminen 80-vuotiaaseen taloon.

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Välihuone välivaiheessa









Ensin suunnittelin tästä huoneesta yhtä makuuhuonetta,mutta ehjää seinää ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi.Tästä tulee sitten jonkinlainen kirjastohuone. Hyllyt nekin kenkäkaupan vanhoista.

Sohva on Muuramen kalustoa 1910-luvulta,peritty. Niitä tulee lisää neljä tuolia ja korkea,ns. kahvipöytä.

Tuulikaapista tulee yllätys,yllätys,kaappi. Vieraiseen koloon tein liiteristä löytyneestä Nokian Gummitehtaiden kenkälähetyslaatikosta lehtisäilön.Taustaksi nuppineulasin HMn keittiöpyyhkeen.
Vihreä renginkaappi löytyi Kokkolasta antiikkiliikkeestä,jossa se maksoi vähän alle puolet siitä kuin vastaavanlainen Helsingissä. Renginkaapin halusin,koska talon hirret on siirretty lähistöltä entisestä rengintuvasta. Talon vanhin materiaali on siis 1850-luvulta!

Pullokorin toi veljeni Vaasasta,tuolin toi T. kätköistään ja lipasto oli edesmenneen Gretan ja nyt tätini Pietarsaaresta lahjoitti sen meille.Tosi kootut kertomukset,kuten koko Hullunkauppa!

Tuleva keittiö
















Vappu meni ja samoin seuraavakin viikonloppu ilman bloggausta.En näköjään osaa kirjoittaa ilman kuvia ja noilta viikonlopuilta on enimmäkseen kasvokuvia. Tässä on tulevaa keittiötä,josta ei puutu kuin sähkö- ja putkimiehen käynti. No,jaa, ehkä vähän muutakin....

Hella ostettiin perjantaina ja tiskiallaskin melkein. Raision Ikeasta oli tietenkin isoin Domsjö-allas loppunut!Nyt täytyy kaiken muun hässäkän lisäksi saada se Espoon Ikeasta.


Valmiina meillä oli jo eli saatuna jääkaappi,astianpesukone ja tuo Arabian mausteikko.Huoneessa on kaksi isoa kiinteää kaappia ja lisäksi tulee avohyllyjä kenkäkaupan vanhoista hyllyistä.