lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hauskaa vappua!

Toivottavat muutaman vuoden takaa apina,Peppi ja ylenoppinut!

Pääsiäisen helteitä

Hullunkaupalla oli vastassa kolme pientä vainajaa,kun tulimme sinne pääsiäisen viettoon. Talonmiehen hiiribaari oli toiminut...Torstaina vähän säälitti raajat oikosenaan makaavat olennot. Perjantaina ei säälittänyt yhtään,kun siivosin heidän jälkiään kaapista. Nyt on kaikki ruokatavara kansien takana! Ja ei, vainajista ei ole kuvia.
Muuten pääsiäinen muodostui lämmöstä, nuorisosta,lapsista, aikuisista, ruuasta, Turusta, suun soitosta, shakin peluusta, savusta(kts. alla), kissakuningattaresta,joka pyrki sisään, löydöistä Oripään kirppikseltä,suunnittelusta ja suunnittelusta. Mukavaa oli!



























































































































keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Hyvää pääsiäistä!



Yläkerran keittiö

Tässä keittiössä ensimmäisen syksyn ja talven kesäkuun puoleenväliin asti kokkasin ja tiskasin. Näin ilman pöytää se näyttää isommalta kuin on . Pakastearkku oli kylläkin liiterissä.
Keittiökaapit otetaan pois, seinät maalataan valkoiseksi ja matto poistetaan. Lattia harmaaksi. Yläkertaan pitäisi saada vessa. Sitä kaavailen osaksi ullakolle ja käynti tästä huoneesta. Saa nähdä,mikä näistä suunnitelmista toteutuu tänä kesänä.











sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

yläkertaan

Rappuset vievät yllättäen yläkertaan. En ole tälle yläkerran "eteiselle" kesinyt luontevaa nimeä. "Halli" menee jo mahtipontisuuden puolelle! Tässä on mielestäni kunnolla vanha tunnelma.Kummassakin päässä on ullakko ja luukusta pääsee vielä vintille.



Pukuhuoneeseen

Eteisestä tullaan vasemmalle saunan pukuhuoneeseen,jossa myös on pyykkihuolto sekä säilytetään lakanat ja pyyhkeet. Tämä on aikoinaan ollut myös yksi hellahuoneista. Olisikohan ollut 60-luvun loppua,kun on rakennettu sisävessa ja sauna? Tämä huone oli heinäkuussa 2009 tyrmäävän oranssinpossunpunainen. Ensimmäisten talkoiden iskujoukko L ja A maalasivat kauttaaltaan valkoiseksi samoin kuin vessankin. Vessa on tuon kyltillisen oven takana. Pääsiäisenä 2010 Veli ja Mies paneloivat katon, vaihtoivat maton ja maalasivat vielä kertaalleen. Ovia on tässäkin pienessä huoneessa neljä.
Hellan päällä on kaksi Stockmannin alesta ostettua koria. Hyllykkö on Ribbonista. Potan Mies sai 50-vuotislahjakseen.
Naulakko löytyi kirppikseltä. Oikein hyvä tähän tilaan.
Kerta kaikkiaan jäänyt huomaamatta...makuuhuoneeseen ehkä hankitaan uudet lamput. Nämä eivät mene edes romuromantiikan piikkiin!

Sinivalkoista

Arabiaa ja ei, kirppikseltä ja perittyä, ehjää ja lohkeillutta, seinälle ja käyttöön