perjantai 18. maaliskuuta 2011

Ja eteisestä

tullaan oikealle keittiöön. Tästäkin on muutama raflaava kuva viime keväältä muistuttamassa lähtötilanteesta. Keittiö, kuten vanhan talon kaikki muutkin huoneet, on haastava kalustettava, kun ehjää seinää ei juuri löydy.Ikkunaa, ovea, kiinteää kaappia, uunia...Lattia on maalattu harmaalla Betoluxilla. Lattia notkuu ja paukkuu. Mitään lattiaremonttia ei tehty, vain siistiminen ja maalaus.
Kaupunkikodissa kiivetään kolmanteen kerrokseen, ei siis hissiä, ja täällä epätasainen lattia pakottaa hieman jännittämään jalkoja kulkiessa. Jonkin työläämmän päivän jälkeen sen kyllä huomaa! Pohkeetkin tuntuvat komistuneen entisestään.
Valkoinen posliiniallas mietitytti hankittaessa. Vajaan vuoden käytöllä ei olla saatu vahinkoa aikaan. Pinttymät poistin kloriitilla viime viikonloppuna.
Tölkkiä,purnukkaa ja hedelmäasetelmataulua on kertynyt. Vielä voisi avohyllyjä lisätä ja niiden yläpuolelle lisää vanhoja painokuvia.
Ikkunan kunnostus on edessä ensi kesänä ja samoin muurin maalaus. Oven viereiselle kohtaa muuria suunnittelin ripustaa vanhoja lautasia. Muutama on jo löytynyt ullakolta ja muutaman olen ostanut kirppiksiltä. Lautasten ei tarvitse olla ehjiä,kolhiintuneetkin käyvät. Niistä lisää kuvia myöhemmin.
Arabian mausteikko on saatu hallintaoikeudella. Ei siis koko omistukseen...Pöytä ja tuolit ovat Miehen vanhempien jäämistöstä. Alapuolelta näkyy värikerrostumat. Vihreää ja valkoista,kunnes varmaan 1980-luvulla lakattu on tullut muotiin. Itse kallistuisin nyt vihreän kannalle.2 kommenttia:

  1. Kyllä nuo valkeat seinät ja keittiön kalusteet on hyvä valinta. Sitä vasten voi asetella kaikkea mukavaa värikästä tavaraa. Kokonaisuus on kauniin näköinen. Valkea sinkkiallas on upea!

    VastaaPoista