tiistai 6. syyskuuta 2011

Taitavia käsiä

KälyÅ on ommellut Hullunkaupalle juhlaviirin, pussukat keittiöön ja viime juhannukseksi tämän pallin. Ohjeet löytyvät Mari Savion kirjasta,jossa ideoidaan Marimekon kankaista kaikenlaista. Pallista on hauska bongata tuttuja tilkkuja. KälyÅ ei aio ihan heti tehdä toista.

.


Mummu lähetti keväällä kaksi virkkaamaansa torkkupeittoa. Värit ovat kauniit ja peitot ovat niin yhteensointuvat,ettei niitä ole raaskittu erottaa toisistaan.

Mies löysi kierrätyskeskuksesta vanhan Singerin. Hihna on rikki,mutta ilmeisesti korjattavissa. Ohjevihkosessa muistutetaan tutustumaan myös sähköSingeriin. Itselleni Singeristä tulee aina mieleen Viulunsoittaja katolla-musikaalin rabbi,joka siunasi "Jumala Singeriä siunatkoon!"
ja kaikkia muitakin kodinkoneiden keksijöitä...
 Taitavat kädet olivat myös Farmorilla,joka  jokseenkin sata vuotta sitten ompeli sekä kankaan että verhot.Ne olivat pitkät verhot,mutta innokas pesijä oli pessyt ne hienopesulla pesukoneessa. Tuloksena oli reikäisiä verhonrippeitä. Kretongin ompelimon taitavat kädet saivat jäljelläolevista kankaista aikaan kapan.Ja nyt ne ovat Farmorin huonekalujen kanssa samassa huoneessa.

Taitavat kädet ovat niinikään Ailalla,joka lähetti kesäkuisen vierailunsa jälkeen kopallisen sukkia,joista vieressä näyte.

2 kommenttia:

  1. Taitavien naisten tuotoksia siellä teillä on esillä. Niitä viirejä onkin aiemmin ollut näytillä joissakin kuvissa ja olen niitä ihaillut.
    Singeri on siis teille kotiutunut. Aiotko sinä itse asettua polkimille vai kuka teillä meinaa ommella?

    VastaaPoista
  2. Meillä on se sähkökäyttöinen Singer vuodelta -91.Varmaan ihan nostalgian vuoksi ompelen tuolla poljettavallakin.Eikä sitä tiedä,miten nuorimmaiset innostuvat.Vanhimmainen ompelee silloin tällöin.
    Viireistä on tullut traditio!

    VastaaPoista