maanantai 23. tammikuuta 2012

Tölkkejä ja muutakin

Uuden vuoden päivänä ostin kirpputorilta toisen noista punaraidallisista tölkeistä ja keltaraidallisen. "Retroaarteet" kirjaa niiden hinnoiksi 15-25e,mikä on mielestäni liikaa.  Noista maksoin 8e ja 10e, jonka olen omalla kohdallani määritellyt kipurajaksi.Saa nähdä, jäävätkö omalle hyllylle. Näyttäisivät aika hyvältä myös erään 60-luvulla rakennetun kesämökin keittiössä...
 Hinnat ovat vanhojen tölkkien kuten lasipurkkienkin kohdalla nousseet rajusti muutamana viime vuonna.  Fazerin kukkotölkistä maksoin 3e kannettomana pari vuotta sitten ja nyt Hietalahden kirpputorilta samasta pyydettiin 45e. Toisen punaraidallisen olen saanut, samoin kuin ruskean Fazerin tölkin.


Pyyheliinatelineen päällä on samoin uutena vuotena ostettu punainen kannu. Pilkkukannu pilkahtaa. Kannuja tarvitaan taas isommalla joukolla kokoonnuttaessa.  Koristeelliset rasiat ovat ruotsalaisia. Punaisen ostin Helsingin keskustan liikkeestä pari vuotta sitten ja se maksoi kirvelevät 38e! Tummemman sininen Someron kirppikseltä 18e ja tadaa...vaaleamman sininen Myran-kirppikseltä Tukholmasta 8e. Ovat mielestäni hauskoja piparimuottien säilytysrasioita.
 Keltainen peltinen rasia on ruotsalainen keksirasia. Mukava uusi tuttavuus!

Vihreä uunivuoka löytyi loppiaiskierroksella. Uusi, 2e. Taas oli uupelos juuri tämän kokoisesta vuoasta uunijuureksille.

Mies sai lahjaksi Brunbergin tryffelilaatikon syksyllä. Uusi,mutta tunnelmallinen.
Lisää tölkeistä,kunhan ehdin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä on tutun näköisiä tölkkejä. Vironperällä on tuo samainen Fazerin kukkotölkki toiminut hienosokerisäilönä. Samoin meiltä löuyyy noita puna-valkoraidallisia tölkkejä.
    Leivinjauhopurkissa lienee vieläkin jotakin sisällä - täytyy tarkistaa!

    VastaaPoista
  2. Tätäleivinjauhopurkki ei saa auki. Onpi enempi koristeena.

    VastaaPoista