tiistai 22. heinäkuuta 2014

Huone 1/2

Elokuussa tulee 5 vuotta meillä Hullunkaupan elämää täyteen. Se on hyvin vaatimaton luku verrattuna 90 vuoteen,minkä talo tänä vuonna täyttää. Kerrostumia on monenlaisia ja itsekin olemme niitä lisänneet. Toivottavasti ei niin,että joskus tulevaisuudessa  hävettää.
Yläkerran idänpuoleisessa päädyssä on hellahuone + huone. Niissä on aikoinaan asunut esimerkiksi kolmihenkinen perhe 1950-luvulla ja sen jälkeen talon rakennuttaja.. Nuorimmat tyttäret ovat nukkuneet siinä + huoneessa .Kuten myös jotkut vieraat ja viime aikoina Eino vanhempiensa kanssa tarvitessaan rauhaa. Kumpaakaan huonetta ei ole alun jälkeen juuri sisustettu. Minä olen lähinnä yrittänyt raivata romppeita säälliseen kasaan. 
Nytpä sitten päätin eräänä kuumana maanantaina,että tarpeeksi on noita tummia huoneita katseltu. Matto lähti helposti pois, Mies pilkkoi paneeleja ja opasti naulapyssyn käytössä. Kuten myös maalaamisessa...Poika 98 sairasti sen verran,että minun osuuteni jäi melko lyhyeksi. Tytär02 jaksoi kiitettävästi helteessä maalata. Huoneesta otettiin pois siis vain lattiamatto. Mies rapsutti ja maalasi ikkunanpokat ja -laudan. Uunia ei lämmitetä,joten senkin uskalsi maalata. Tytär02 valitsi vihreän paneeliin. Itse huolehdin,ettei sävy ole liian tumma,mutta ihan valoisalta valmis huone näyttää. Tapetissa oli pohtiminen . Puolipaneelin päälle jotenkin kuuluu tapetti. Mutta sen löytäminen, valitseminen ja tilaaminen olikin temppu. Lopulta muistin,että Ribbonista saattaisi löytyä Enpä tiennyt sitäkään,että tapetit pitää tilata. Viikko meni.Sandbergin tapetissa on taloon ja tonttiin sopivasti tammenlehtiä ja -terhoja. 
 Huonekalut uskalsimme tyttöjen kanssa raahata paikoilleen ,kun lattia tuntui kahdessa vuorokaudessa kuivuneen. Lattialistoja joutuu paikkaamaan. Tässä trooppisessa, kosteassa lämmössä maali ei ollutkaan tarpeeksi kuivunut vaan maalarinteipin mukana irtosi kunnon paloja maaliakin.Ehkä odotamme korjaavan liikkeen tekoa viileämmille keleille.2 kommenttia:

  1. Ihanasti olette jaksaneet näillä keleillä remontoida.
    Huoneesta tuli todella raikas. Vihreä väri on pirteä. Tinttitapetti on kaunis valinta.
    Kyllä tuolla nyt kelpaa!

    VastaaPoista